Bankskifte – Det er enklere enn du tror

Noen mennesker forblir i den samme banken, som de har hatt, siden de var barn. Dette skyldes ofte, at det er lettest eller mest logisk i forhold til beliggenhet eller lignende. Derfor tenker mange mennesker ikke på, om pengene egentlig kunne blitt tatt bedre vare på i en annen bank. Fordi man har hatt den samme banken i mange år, behøver man ikke nødvendigvis å fortsette med å være kunde der. Man bør derfor som bankkunde undersøke det øvrige markedet, alt etter hvilke økonomiske behov man har. Det kan vise seg at noen av de lånene, man planlegger å ta, er mye billigere hos en annen bank. Da mange mennesker antar, at det sikkert ikke er noen særlig stor forskjell på banker, ender de derfor ofte med at bli i den samme banken. De forskjellige danske bankene har mange forskjellige verdier samt fordeler og ulemper for medlemmene, så det er verd å undersøke, om man er på den rette hyllen. Utover det, er det mye enklere å skifte bank, enn de fleste faktisk tror.

Slik velger du bank

Det er forskjellig, hva folk verdsetter hos en bank, men renter og gebyrer er som regel en avgjørende faktor for de fleste. Det er derfor en god idé å sammenligne prisene på disse mellom de bankene, der du overveier å  blive kunde. Disse prisene kan man finne hos alle banker online. Samtidig er det en god idé å sammenligne prisene på de lånene, som bankene tilbyr. For å gjøre det overskuelig kan man her velge at fokusere på ÅOP (årlige omkostninger i prosent), da det er en god indikator for, hvor mye et lån koster, når det har blitt tatt hensyn til alle omkostningene. Du har også mulighet for å be om en bedre pris hos din nåværende bank slik at de matcher eventuelt andre tilbud du finner.

Slik skifter du bank

Bankskifte – Det er enklere enn du trorDet er veldig simpelt å skifte bank. Det krever bare, at du gir beskjed til den banken, du har kommet fram til i utvelgelsesprosessen, at du ønsker å bli kunde hos dem. Deretter vil de veldig gjerne hjelpe deg godt gjennom den prosessen, som bankskiftet krever. De vil også klare en stor del av det praktiske. Det vil altså si, at din nye bank kan hjelpe med å flytte dine faste overførsler direkte over på dine nyopprettede konti. Denne flytningen tar maks. syv dager, og så er det hele klargjort til, at du kan benytte dine nye konti så enkelt som tidligere. Utover det vil de helt sikkert kreve av deg, at du har kontroll over papirene dine, og at du har lagt et budsjett, slik at du er forberedt på det første møtet med dem. De fleste menneskene følger som regel en form for budsjett hver måned, så det er helt sikkert ikke noe problem. Dette er i hvert fald viktig, hvis du ønsker å flytte noen lån, da det i så fald vil kreve, at du bliver kredittvurdert.

Prisen for et bankskifte

Det koster som regel litt å lukke en konto, et så kaldt avslutningsgebyr. Det du eventuelt kan gjøre er å beholde kontoen, med litt penger på. på denne måten lukker du ikke forbindelsen med banken og har dørene åpne for fremtiden.

Det koster også noe å avvikle lånene dine og få flyttet din pensjonsoppsparing fra din gamle bank til din nye bank. Her tar din gamle bank muligvis betaling for flytningen, mens din nye bank muligvis også tar betaling for at opprette nye lån, pensjonsoppsparinger, kassekreditt eller hva du ellers har bruk for. Men, mange banker finner som regel nye kunder så attraktive, at de ikke oppkrever penger i omkostninger ved et bankskifte og har du BankID kan du bruke dette til å opprette en ny konto uten omkostninger.